Egy újabb gluténmentes finomság.
Sok rosszat hallottam az Emese süteményporról, ezért kicsit tartottam tőle, de nagyon finom piskótát lehet vele sütni, a csomagoláson lévő útmutatókat követve. Az állaga eltér a hagyományos piskótáétól (lágyabb), de gluténmenteshez képest is nagyon finom ízű.
Bár nincs máshol márkanév írva, fontos, hogy minden hozzávaló gluténmentes legyen!
A tojásokat szétválasztom. a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját habosra keverem a cukorral, majd eldolgozom a sütőporral és a süteményporral, majd óvatosan összedolgozom a tojáshabbal és egy kapcsos tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 25 percig 150 fokon készre sütöm.
Míg a tészta sül elkészítem a torta dekorációját.
A gesztenyemasszából 16 db 1-1,5 cm átmérőjű golyókat formálok. A csokoládét mikróban felolvasztom. A gesztenye golyócskák közepébe fogpiszkálót szúrok, félig megmártom őket a csokiban és egy hungarocell darabba szúrom szilárdulni.
A krémhez a jól lehűtött tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd hozzákeverem a gesztenyemasszát és a rumaromát, ha szükséges lehet hozzá cukrot vagy édesítőt tenni.
A kihűlt piskótakarikát kettévágom, megkenem a gesztenyés krém felével. A maradék krém felével kívülről bevonom a tortát, a krém másik felét habzsákba töltöm és rózsákat nyomok a torta szélére, ezekre a rózsákra helyezem a kis gesztenyegolyókat.
Ebből a mennyiségből egy 24cm átmérőjű 16 szeletes torta lett.
Tészta:
- 8 ek Emese süteménypor
- 8 tojás
- 7 ek kristálycukor
- fél cs sütőpor
- 50dkg gesztenyemassza
- 5dl habtejszín
- 2cs habfixáló
- 3dkg étcsokoládé
- 1 ek rumaroma
Emese süteménypor 110ft (440ft/cs)
Tojás 240ft
Sütőpor 8ft
Gesztenyemassza 598ft
Habtejszín 319ft
Habfixáló 158ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése