2012. február 26., vasárnap

Töltött padlizsán - Krisztu


Talán most először jártunk úgy hogy a kész ételt elfelejtettük lefotózni, de következő alkalommal pótoljuk.
Itt még sajtozás és sütés előtti állapot van megörökítve.

A padlizsánokat hosszában félbevágom, a közepét kivájom, úgy, hogy minimum fél centi vastag maradjon az alja és az oldala. A kivájt részt felkockázom, megsózom és hagyom állni, a padlizsáncsónakokat is sózom. A hagymát apróra felkockáztatom Zolival :), majd 1 kanál olaj és 2 kanál víz keverékén párolni kezdem, ha már nincs rajt víz, hozzáadom a darált húst és lepirítom. (Aki szereti, a hagymát füstölt szalonnával is összepiríthatja, én is szoktam, de most épp nem volt itthon.) Ha a hús megpirult felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezem. Míg fő, megmosom és felaprítom a gombát, ha elég apró akkor elég félbe vagy negyedbe vágni. Ha a hús elfőtte a fele vizet, hozzáadom a gombát, az alaposan kinyomkodott felkockázott padlizsánt és a rózsáira szedett brokkolit. Az egészet készre főzöm, ha kell tovább is amíg a leve el nem fő.
A padlizsáncsónakokból papírszalvétával kitörlöm a nedvességet, majd megtöltöm a zöldséges hússal.
Forró sütőben 200 fokon kb 20 percig sütöm. A tetejét sütés előtt vagy közben meg lehet szórni reszelt sajttal.

  • 4db padlizsán
  • 75dkg darált pulykahús
  • 30dkg apró csiperke gomba
  • 15dkg brokkoli (fagyasztott is lehet)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2kk őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1tk őrölt bors
  • olaj
  • igény szerint: füstölt szalonna és reszelt sajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése